Taxaties

Met welk doeleinde wilt u laten taxeren?
Er zijn verschillende redenen waarom u een taxatie wilt laten uitvoeren. Afhankelijk van het doeleinde wordt de passende waarde van een object bepaald. Zo ligt bijvoorbeeld de waarde voor een object i.v.m. verzekering hoger dan de waarde voor een erfbelastingaangifte.

·        Verzekering (conform artikel 7:960 BW)
Wilt u geen risico lopen dat u bij calamiteiten onder- of oververzekerd bent? Met een gecertificeerd taxatierapport conform artikel 7:960 BW uit het Burgerlijk Wetboek zijn de vastgestelde waarden in het rapport wettelijk bindend voor de verzekeringsmaatschappij.
·        Verdeling
Na een overlijden zal er een verdeling van de nalatenschap plaatsvinden. Om dit op een eerlijke manier te doen en om conflictsituaties te voorkomen is het belangrijk om een goed overzicht met actuele waardebepalingen van de kunst, antiek en inboedelgoederen voor handen te hebben.
·        Verkoop
U wilt iets verkopen, maar wat kunt u vragen? Een taxatierapport met actuele verkoopwaarden helpt u op weg. Desgewenst kunt u ook gebruik maken van het uitgebreide netwerk van Taxatiehuis Arnhem en kan Taxatiehuis Arnhem bemiddelen bij de verkoop.
·        Successie (erfbelasting)
Voor de wet is het verplicht om in geval van vererving erfbelasting te betalen.
Het is niet anders, echter kunt u wel voorkomen dat u onnodig veel betaalt aan de fiscus. Een erkend taxatierapport van Taxatiehuis Arnhem, met hierin opgenomen de passende waarden, kunt u gebruiken voor de erfbelastingaangifte.

Wat wilt u laten taxeren?
Gaat het om een enkel schilderij, Chinese vaas, sieraad of ander item dan is het mogelijk om met uw enkele stuk(ken) naar ons kantoor in het Notarishuis in Arnhem te komen. Echter in de meeste gevallen gaat het om grotere hoeveelheden of zelfs een complete inboedel. De taxateur zal dan de inventarisatie op locatie opnemen.

Hoe werkt het?
Bent u voornemens om een taxatie uit te laten voeren, dan adviseren wij eerst vrijblijvend contact met ons op te nemen. Zo krijgen wij een goed inzicht in uw situatie en kunnen wij u van het juiste advies voorzien. In veel gevallen kan er dan ook al een grove inschatting worden gemaakt van de kosten die met de taxatie gemoeid zullen gaan. Vaak rijst de vraag: “zijn de goederen de kosten van taxatie wel waard?”. Deze vraag weten wij meestal direct te beantwoorden. Soms is het praktisch om eerst foto’s te sturen. De taxateur kan dan al snel beoordelen of een fysieke taxatie de moeite waard is. Als er besloten is om tot taxatie over te gaan dan zijn er 2 opties: taxatie in het Notarishuis op kantoor van Taxatiehuis Arnhem of taxatie op locatie. In de meeste gevallen gaat hem om meerdere goederen en vindt de taxatie op locatie plaats. De taxateur zal dan ter plaatse een inventarisatie maken van alle goederen met waarde. U hoeft hier verder niets voor voor te bereiden. De taxateur zal met u door het huis gaan en notities maken.  Over het algemeen duurt de taxatie op locatie niet langer dan 3 tot 5 uur. Vervolgens zal de taxateur het rapport verder uitwerken op kantoor. Uiterlijk binnen 3 weken ontvangt u een (beveiligd) digitaal officieel taxatierapport. Desgewenst kunt u ook een geprinte ingebonden versie ontvangen. Het gecertificeerde rapport blijft 36 maanden rechtsgeldig.

Wat kost het?
Voor het opstellen van een officieel erkend taxatierapport wordt de tijd die wordt besteed voor het opstellen van het rapport in rekening gebracht. Dit is de reistijd, tijd die wordt besteed aan het opnemen op locatie of het kantoor van Taxatiehuis Arnhem plus de tijd die nodig is voor eventueel onderzoek en uitwerken van het rapport.

Tarieven exclusief BTW:
·        € 100,- per uur
·        € 0,50 per km

Prijsidee
Een taxatie voor een complete inboedel kost gemiddeld tussen de
€ 500,- en € 1000,- incl. BTW.

Hiervoor krijgt u een officieel taxatierapport door een Registertaxateur aangesloten bij de TMV en Hobeon gecertificeerd.

Gratis beoordeling
Om te weten of de kosten voor taxatie in verhouding staan tot de waarde van uw goederen kunt u foto's sturen naar info@taxatiehuisarnhem.nl.
U krijgt dan gratis en vrijblijvend een eerste beoordeling.

Op onze diensten zijn de standaard voorwaarden van de TMV (Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders) van toepassing.

 

Over

het Notarishuis

Het statige pand aan de Bakkerstraat komt in 1952 in handen van de vereniging van Arnhemse Notarissen. Nadat het pand in de oorlog door brand geteisterd was is het door de Notarissen hersteld en vernoemd tot 'Het Notarishuis'.

Lees meer

Ervaren

Betrouwbaar

Deskundig

 

Taxateurs

Roger von Schükkmann
Algemeen taxateur kunst, antiek en inboedelgoederen

Roger von Schükkmann

Gecertificeerd TMV Waarde-expert
Annelies Evers
Taxateur Goud en zilver

Annelies Evers
Hennie Evers
Algemeen taxateur kunst, antiek en inboedelgoederen

Hennie Evers